Alla inlägg den 13 maj 2013

Av jenny - 13 maj 2013 20:44

I helgen var vi på middag hos Lovas fadder Eva med familj. Evas dotter Elin hade rensat lite i lekstugan och där fanns det bland annat en barnvagn. Den var tydligen en höjdare för Lova! Liggdelen är tillfälligt lite borta, men det funkar ändå att dra vagnen. Och det är ju jätteroligt! Hon drar och drar och försöker lägga saker i vagnen, som ramlar till golvet naturligtvis. Det var en toppenpresent!


lova och hennes barnvagn

       

Av jenny - 13 maj 2013 20:36

I tisdags morse var Melker riktigt dålig. Vi såg att han reste sig och morrade samtidigt och han gick väldigt dåligt. Per bar upp honom till övervåningen så han skulle få vara ifred från Lova och stängde grinden så han inte skulle kunna gå ner själv. Var uppe och tittade till honom efter någon timme och han morrade bara jag kom nära. Så det var till att få komma till veterinären med honom. Det visade sig att han blivit illa biten i vänster framben av en katt. Han fick stanna kvar och fick ett drän inopererat i benet. Det fick han ha kvar till i fredags då veterinären plockade bort det. Såg allt lite otäckt ut, två öppna hål rakt in i benet. Men de har faktiskt läkt ihop snabbt så nu är han trattfri igen och har fått gått ut. Däremot så får Melker och Freja stanna inne på nätterna. Freja är förstås väldigt missnöjd över det och piper på morgontimmarna. Melker är mer att han accepterar det och är ute hela dan istället.

Vi misstänker att det är elaka katten som varit i farten igen. Det är fler katter i närområdet som varit i slagsmål och fått skador. Nu måste vi försöka ta reda på vem det är som äger den där hemska katten och se till att kulorna ryker snabbt som sjutton på den. Om inte annat så kan ju den ägaren bli betalningsskyldig för våra katters skador. Melkers räkning gick på drygt 4000 kronor, men försäkringen täcker ju en del.


   

Av jenny - 13 maj 2013 20:21

   I bröllopspresent förra året så fick Per och jag en natt på en herrgård med afternoon tea, middag och frukost. Så förra helgen åkte vi iväg. Först lämnade vi Lova hos faster Lotta och kusinerna. Lova vart så glad och hade med sig ungefär halva huset i prylar och vinkade glatt när vi åkte därifrån. Vi åkte till en Krusenbergs Herrgård utanför Uppsala. Den var jättefin! Och toppen mat! Vi hade det hur trevligt som helst! Innan vi kom fram så åkte vi till Sigtuna en sväng. Det slutade med att vi köpte ett fodrat och ett ofodrat regnställ till Lova från Didriksson. Det var halva priset. Inget till oss.. Känns det där igen av andra föräldrar mån tro??

Väl framme fick vi vårt fina rum och sen upp till afternoon tea som verkligen var mycket mat och mycket godsaker. Vi vart proppmätta.


fruktbordet

 


Som de två trötta småbarnsföräldrarna vi är...hehe. Så skulle vi vila på rummet lite. Vi vaknade efter en dryg timme.. Somnade på en gång. Upp och hoppa och ut på lite omgivningspromenad.


kvällssällskapet

 


       


Efter lite uppiffning vart det middag. Lite annorlunda meny som lätt slank ner med en dyr flaska vin. Bland annat nässelsoppa till förrätt, lammytterfilé med potatiskaka till huvudrätt och champagnemousse till efterrätt.

Sen knatade vi upp en våning och tog varsina öl och bara njöt!


 


I vår byggnad fanns ett clubrum med biljard och pingis så där landade vi sen, inte en kotte var där, och spelade.


Morronen efter var det en stor frukostbuffé! Jättegott och lyxigt!

Utcheckning vid 11 tiden och då åkte vi vidare till Uppsala där vi besökte domkyrkan som just då hade högmässa. Aldrig varit på innan, så vi gick runt lite och satte oss. Alla prästerna hade stått upp och när de satte sig visade det sig att vi satt oss precis bakom deras stolar, så vi vart lite extra kyrkliga där..

Sen hem, trötta, till en pigg Lova som hade mått som en prinsessa!

Ovido - Quiz & Flashcards