Alla inlägg under februari 2011

Av jenny - 15 februari 2011 09:07

Freja ligger och vaktar matbordet

  


Melker och Freja ska få gå ut en sväng

  


Melker och Per ute. Melker är klart lycklig över att få gå ut och nosa några minuter om dagen nu.

  


Per i rivartagen i sovrummet

  


Såhär fint är vårt sovrum just nu för tillfället

  

Av jenny - 14 februari 2011 15:03

Ojoj, nu har det varit så fullt upp här att bloggen fått vila några dagar. Kanske den behöver iofs..

I fredags var det snö, snö och åter snö. Behöver väl inte skriva annat än att skottning stod på schemat.

I lördags var vi effektiva och fixade i sovrummet. Per drog el så vi ska få fler vägguttag. Som det varit till nu fanns ett enda i hela rummet, men det ska vi ordning på. Så, elen är dragen. Plus att knappen man sätter på taklampan med är flyttad från vänster till höger sida om dörren. Sen är det förstås en elektriker som ska komma och koppla in allt också.

Per har dessutom varit duktig och börjat sätta renoveringsgips på väggarna. När allt gips är satt så får elektrikern komma.

I söndags så var jag iväg till Manne man och tog en härlig efterlängtad ridtur. Han var en piggelin och tyckte livet var härligt.

Sen hem och grejade lite och vidare på 10 års kalas hos Pers syster. Där satt vi och mumsade tårta och kakor. 

Trevligt avslut på helgen med en mass godsaker!

Av jenny - 10 februari 2011 18:53

Hade storslagna planer på att åka till Manne man idag men som de flesta vet verkar mina planer på något sätt gå i stöpet.. Som igår tex. Idag var det vädrets makter. Visst hade jag kunnat åka, lite lathet ligger väl bakom också. Men tror att varken Manne eller jag hade tyckt det var särskilt kul att knata runt på hala vägar med snöstormen vinande runt. Hoppas att jag kommer iväg imorrn istället, då hänger det nog mer på om vägen till stallet är körbar.


såhär mojsigt var det på motorvägen hem

  

Av jenny - 9 februari 2011 17:59

Smet lite tidigare från jobbet idag och tänkte ha en lugn och skön eftermiddag/kväll hemma och fixa med en doppresent. Men som vanligt blir det inte direkt som man tänkt..

Låser upp dörren hemma och ska larma av, då trycker jag såklart in fel kod och testar igen. Men näe, då har jag redan knappat in för många tycker den där himla lilla apparaten på väggen och jag hör på pipandet att larmet snart går.   


Alldeles darrig lyckas jag ringa Eva (min privata larmsupport, hehe) när larmet går och hon hör inte mig, jag hör inte henne, jag tänker på katterna inne i huset och deras öron.. Ringer Eva ungefär hundra gånger till innan jag kommer på att jag måste gå ut för att höra, tankeverksamheten la tydligen av så fort larmet gick, och desperat säger till henne att larmet går, vilket kanske hördes iofs. Såklart att Eva tror jag är på jobbet, medan jag i min värld antog att hon förstod att jag var hemma. Sen lyckades jag väl på nåt sätt förklara att jag var hemma och hoppades på att hon hade en mirakelknapp att bara trycka på så skulle det sluta tjuta..

Snälla Eva kopplade mig istället till mirakel Chrille. Han behövde bara svara så slutade det tack och lov att tjuta. Så fick jag med Chrilles lugna hjälp, eftersom jag vid det här laget var lite lätt hysterisk *hrm*, knata in igen och larma av.


Hinner bara lägga på telefon så ringer Per på den andra. Han har kastat sig i bilen och åkt från jobbet och hem, eftersom han får ett larmmeddelande och undrar om jag är där. Sen kom förstås frågan varför jag inte ringde och sa att det var jag som utlöste larmet.. Då först kom jag på att jag borde ringt honom först, haha.


Kan säga såhär.. Det är grymma grejer som Star Alarm har installerat åt oss!! Rekommenderas helt klart! Mina öron tjuter fortfarande.. Tror missarna klarade sig bättre för att vi har en innerdörr som stoppar det mesta av ljudet.


Nu ska jag vila resten av kvällen och ta igen mig *phu*

Av jenny - 8 februari 2011 10:57

Hittade den här tvättmaskinen igår:


  

Då skulle det ju helt plötsligt kanske tom bli roligt att tvätta!!!

Av jenny - 4 februari 2011 19:27

I somras fick jag en låtsas katt som ligger ihoprullad och sover. Det roliga är att den är väldigt lik Melker. Vet inte riktigt vad den kan vara gjord av men den känns väldigt mjuk i pälsen så undrar jag om det inte kan vara kanin eller nåt sånt..

Hur som helst så kan vi inte ha den här katten framme för Freja har fnatt på den. Hon slickar i oändlighet och helt plötsligt leker hon med den, slickar igen och så håller det på. Den stackars katten är lite lätt rufsig nu, haha.

Vet inte varför hon håller på sådär. Kanske är det moderskänslorna som kommer fram? Eller kanske för att det luktar nåt väldigt trevligt? Jag har inte en aning.

Vi tog fram låtsas missen ikväll..


frejas bästa vän/bebis

 

   

    

Av jenny - 3 februari 2011 10:06

Igår firade Per och jag 9 år tillsammans!

Jag hade bokat bord på en restaurang i närheten av oss och Pers pappa skulle vara snäll att både skjutsa och hämta så vi skulle kunna ta nåt glas vin.

Men när jag väl var hemma efter jobbet var jag så himlans trött. Så vi ändrade planerna en sväng.

Per åkte och hämtade thai mat och köpte sen hem ett jättegott vin. Vi hade en helmysig kväll hemma istället.

Fick en jättefin rosbukett också som står fint på köksbordet hemma.

  

Av jenny - 2 februari 2011 09:25

Melker fick vara ute igår natt och sen hela dagen. Och han verkar ha klarat det bra och varit lugn. Men så fort vi kommer hem blir han en riktig liten kattunge igen. Freja gör ju sitt också för att retas. Hon går bredvid honom, börjar resa ragg och sen donkar hon med framtassarna på honom. Då blir han såklart ännu mer busig. Oftast kastar han sig ner på mattan och vill antingen mörda den eller nån leksak som råkar ligga där.

  

  


Idag så fick han faktiskt gå in i buren igen. Vi tyckte han verkade lite trött i musklerna i bakbenet och behöver nog vila det några timmar.

Det får bli lite fram och tillbaka sådär till han är stark nog att vara ute 100%.

Ovido - Quiz & Flashcards