Alla inlägg under augusti 2011

Av jenny - 15 augusti 2011 20:17

Idag stack Lisa och jag iväg på vårt första friskispass sen semestern började, alltså alldeles för länge.. Och oj vad vi fick kämpa. Fuktigt som tusan var det och svetten bara rann om oss och alla andra i salen efter uppvärmningen. Kändes som vi höll på att gympa i regnskogen eller nåt. Men skönt efteråt förstås. Frågan är väl bara hur stel kroppen kommer vara imorrn..


Igår var Eva och jag iväg och provred två hästar. Jättefina och trevliga hästar som var hur coola som helst. Vi red ut tillsammans med ägaren och var nog borta en dryg timme. Fint stall och väldigt trevliga ägare. Vi ska fundera på saken ett tag till om det var rätt ställe för oss eller inte. Det är mycket som ska stämma in för att det ska bli riktigt bra för alla parter. Då är det bättre att tänka igenom ordentligt och sen ta ett beslut, än att kasta sig ut över nåt och sen ändra sig och tvärt sluta igen.

Av jenny - 13 augusti 2011 20:37

har Eva och jag varit på bygdetrav på Julmyra Horsecenter utanför Heby. Vi var mest sugna på att se kallblod- och ponnyloppen, men  båda var tyvärr inställda. Typiskt! Så det vart lite klassisk trav och sen prat med en gammal vän till Eva som äger Evas gamla foderhäst som nu blivit hela 26 år. Självklart gick vi och hälsade på honom och bjöd på ett äpple. Ägaren hade även tre fantstiskt söta små ponnyer som ser ut som pippis häst i miniatyr. Kommer inte riktigt ihåg vad rasen heter, men nåt med British spotted pony eller så tror jag det var.


"mamma" och föl

 

"mamma", "pappa" och trött föl

 

Från igår till imorrn söndag så sover Elin och Fredde över här när deras föräldrar är iväg på lite längre kryssning. Så ikväll blir det filmkväll av Narnia 3, om jag lyckas hålla mig vaken vill säga...


Av jenny - 10 augusti 2011 20:11

Eva och jag har ridit under sommaren på två hästar i det stall som Manne har stått i innan han flyttade. Vi har hela tiden sagt att det är lite tillfälligt sådär för att få hålla igång. Men nu har vi känt att det inte är så roligt. Det är ett avslutat kapitel i det stallet nu. Så jag hoppar att fortsätta rida där. Istället har vi såklart andra planer   . Vi ska provrida några hästar i olika stall som vi hoppas på kan vara trevliga och bli medryttare där. Man vet aldrig hur det blir. Det är mycket som ska klaffa. Man ska tycka att ägaren är vettig, att ägaren tycker samma sak om oss, att hästarna är trevliga osv. Men kul ska det bli iaf att få se lite nya ställen hur som helst.


här några bilder på våra "sommarhästar"

         


Av jenny - 9 augusti 2011 20:28

Per har varit duktig och kämpat på med altanen efter jobbet, både igår och idag. Igår la han mer trall och satte i ytterligare 2 små lampor som ska lysa så fint.


jobbet igår

 

Ikväll har han byggt en prototyp på hur staketet kommer se ut. Eftersom vi har en sluttande tomt, inte mycket men ändå, så ville vi inte ha för högt staket av lite olika orsaker. När man sitter på altan vill man kunna se ut på gräsmattan, likaså om man är i vardagsrummet och kikar ut. Är man på gräsmattan kan det vara trevligt att faktiskt se in på altan också. Så vi bestämde oss för ett staket som är ca 70 cm högt. Det kommer bli jättefint!


prov av staketet

  

Självklart kommer hela staketet vara vitt så småningom och inte bara krysset. Det kommer bli fint mot huset som också är vitt på nedervåningen.

Av jenny - 8 augusti 2011 10:56

Igår, sista dagen innan jobbet börjar igen. Ja då vräker det ner ute!

Idag, när man sitter instängd på kontoret. Ja då är det minnsan fint väder igen.


Ska inte klaga, jag vet det. Men visst är det väl alltid rätt trist att semestern är slut och det är ofantligt lång tid kvar till nästa sommar igen? Ja sommaren är inte slut än, men semestern..


Over and out

Av jenny - 7 augusti 2011 11:34

Försökte mig på att fota altanen i mörkret igår för att få se belysningen. Men helt klart ville inte kameran samma sak som jag. Det bara gick inte att få en skarp bild på hur det ser ut, så det får bli en suddig.


Belysningen ska gå längs med ytterkanterna på altan. På fotot är det bara längst fram än så länge som det sitter belysning i.

 

I morgon börjar jobbet igen. Behöver väl egentligen inte skriva mer om det...   

Av jenny - 6 augusti 2011 10:24

I sommar så har Melker och Freja varit mer ute än inne. Jag som hade fått för mig att katter gärna sover nästan 20 timmar per dygn och är vakna och röjer de resterande 4. Men de har varit vakna dygnet runt känns det som. Speciellt Melker. Han går ut vid 3 på natten och kommer in kring 23 på kvällen. Visst, han kommer ju in och rapporterar under dagen också ett antal gånger, men inte att han lägger sig och sover. Men han är så trött att han nästan vinglar runt och ändå ska han ut.. Freja däremot hon hoppar upp på sin plats i en garderob och sover några timmar i taget, sen försvinner hon ut igen och kommer tillbaka för att käka lite. Vilket liv de har!


ett besök i lilla micran

     

freja trötter

     

Av jenny - 6 augusti 2011 10:08

Nu håller vi som bäst på här hemma och bygger en stor altan på baksidan. Eller vi och vi... Det är Per som snickrar förstås  .


Såhär såg vår stackars plutte altan ut innan den revs.

  Den var så liten att när man satt i en stol runt borde vi har haft så kunde man rasa ut utanför kanten med stolsbenet.. Det var ett gäng med rosor och en ölandstok längs med hela altan och plattorna som vi rivit upp.

 

Istället så bygger vi en altan, som blev liite större än tänkt, men det kommer bli så fint när det är klart.

Själva altan blir 40 kvm med infälld ledbelysning längs med kanten som lyser upp litegrann på kvällarna. En stor öppning på 2 meter med en trappa blir det så småningom och ett vitmålat staket med kryssmönster.


Än så länge ser det ut såhär

   

Per jobbar och sliter

 

Ovido - Quiz & Flashcards