Alla inlägg den 6 april 2011

Av jenny - 6 april 2011 14:31

Vi har haft en aning om att Melker möjligtvis haft mask i magen. Han har slickat sig en del där bak och liksom inte blivit ren. Vi har hjälpt till att tvätta honom men kan väl lugnt påstå att det inte direkt uppskattas av herrn..

Så vi införde operation få i Melker avmaskningsmedel.

Först testade vi den lite mjukare metoden. Köpte hem diverse godsaker som blötmat (sån som luktar riktigt illa men älskas av missarna), musslor, kokade fisk, ja allt sånt.

Jahapp, dags att krossa den minimala tabletten och blanda med blötmaten. Gick inte. Den kokta fisken då? Näpp, inte det heller. Fick åka till apoteket och köpa en ny ask med medel.

Delade tabletten i två och Per la den ena mitt i en mussla. Då fick han faktiskt i sig den halvan. Vilken lycka! Då gjorde vi likadant med nästa halva, men det gick inte. Sen var det helt kört med att lirka i tillsammans med god mat. Så den sista minimala halva tabletten fick vi tvinga i honom. Det känns alldeles förskräckligt att behöva tvinga i sådär, men nu är han avmaskad iaf. Och har blivit en tiggkatt på köpet. Så fort vi bara är i köket kommer Melker sladdandes in i förhoppning om att få någon godsak. Men nu är det slut på gotteriet för hans del.

Ovido - Quiz & Flashcards