Alla inlägg den 26 september 2011

Av jenny - 26 september 2011 19:08

Per och jag var iväg i kväll och vaccinerade missarna.

Veterinären kollade också på Melkers bak och tömde analsäckarna. Förmodligen räcker det med det, annars måste vi komma tillbaka och göra någon annan slags tömning. Vi hoppas förstås att det går bra utan det. Han har varit med om tillräckligt mycket elände nu så det räcker med operationerna av benet förra hösten...

Freja skötte sig alldeles utmärkt. Hon var svettig under tassarna men gjorde ingenting, hon märkte inte ens av sprutan utan blev mest beundrad av veterinären som tyckte hon var så fin. *stolt*

Av jenny - 26 september 2011 13:35

Vilken helg vi har haft Eva och jag!

I lördags morse åkte vi till Mörtsjötorp i Strängnäs för att få rida islandshästar.

Vi brukar åka på en ridhelg varje år och den här gången var klart den bästa!

Vi kom dit och fick inkvartera oss i ett jättefint inrett loft med både toa och dusch (vilket är lyx om man jämför med hur det tidigare varit). Sen fick vi en ridlektion på välutbildade hästar. På eftermiddagen vart det en långtur där vi fick testa på två andra hästar. Och kvällen avslutades med middag inne i saloonen där vi satt och tjattrade framåt tolv på natten. Sen var det till att stupa i säng.

I söndags var det frukost i magen och sen bar det iväg på utetur igen. Nu fick vi rida ytterligare nya hästar. Lika bra att passa på att testa lite olika när man får :)

Väl tillbaka på gården vart det fika med mackor och goda bullar och så var det dags för hemfärd.

Det här stället rekommenderas helt klart! Man känner sig som en i familjen och allt är så himlans välordnat och organiserat och utgår från oss (alltså vi som är där). Sen är hästarna väldigt välridna och man får chansen att känna på hur gångarterna faktiskt ska vara. Ett toppenställe helt enkelt!

                 



Ovido - Quiz & Flashcards