Alla inlägg under april 2011

Av jenny - 7 april 2011 20:12

Åkte iväg en sväng till stallet efter jobbet igår.

Det började med att jag på den stackars kilometern in i skogen till stallet mötte traktorn och eftersom det är en väg som det inte går att mötas på var det bara till att lägga i backen, med Pers stora firmaskåpbil utan backspegel inne.. Tja, bonden hann väl ta en fika innan jag backat klart. Hamnade inte i diket iaf.

Sen ut för att hämta in Manne och stallets absolut största lerhög kom så glatt och ville in. Han hade lera ungefär överallt. Satte fart och började sanera, då går piggborsten sönder. Jahapp, fick ta nästa redskap istället och fortsatte. Hur jag än gjorde hade han lera kvar. Vad är det man säger? En skitig häst är en lycklig häst! Tyckte nog han verkade rätt glad så vi körde den stilen   

Dags för fötterna och då hade ena dojjan dragits av. Tänkte att vi testar en kortis ridtur ändå, så broddade av den andra fossingen, på med sadel och träns och in för att hämta hjälmen. Då har en mus haft min hjälm som matbo! *hua* Men skam den som ger sig, luftade bort skräpet och på med den sen efter en grundlig koll.

Iväg kom vi till slut efter lite motgångar.

Som plåster på såren fick jag se ett gäng med nyfödda lammbebisar. Hela 5 stycken hann kläckas under tiden jag var i stallet.

Av jenny - 6 april 2011 14:31

Vi har haft en aning om att Melker möjligtvis haft mask i magen. Han har slickat sig en del där bak och liksom inte blivit ren. Vi har hjälpt till att tvätta honom men kan väl lugnt påstå att det inte direkt uppskattas av herrn..

Så vi införde operation få i Melker avmaskningsmedel.

Först testade vi den lite mjukare metoden. Köpte hem diverse godsaker som blötmat (sån som luktar riktigt illa men älskas av missarna), musslor, kokade fisk, ja allt sånt.

Jahapp, dags att krossa den minimala tabletten och blanda med blötmaten. Gick inte. Den kokta fisken då? Näpp, inte det heller. Fick åka till apoteket och köpa en ny ask med medel.

Delade tabletten i två och Per la den ena mitt i en mussla. Då fick han faktiskt i sig den halvan. Vilken lycka! Då gjorde vi likadant med nästa halva, men det gick inte. Sen var det helt kört med att lirka i tillsammans med god mat. Så den sista minimala halva tabletten fick vi tvinga i honom. Det känns alldeles förskräckligt att behöva tvinga i sådär, men nu är han avmaskad iaf. Och har blivit en tiggkatt på köpet. Så fort vi bara är i köket kommer Melker sladdandes in i förhoppning om att få någon godsak. Men nu är det slut på gotteriet för hans del.

Av jenny - 5 april 2011 14:07

Här var det dåligt uppdaterat! Fy på mig   


Vi har hållt på med nästa säsongs ved hemma. Vilket jobb! Pers pappa har fått ett träd som han forslat till vår baksida och som just nu håller på att bli lämplig ved till braskaminen. Hela helgen har vi hållt på och klyvt stora tjocka trädbumlingar till rätt storlek. Och än är det inte klart. Men vi har kommit en bit på väg i alla fall. Just nu har vi travat upp veden precis utanför tomten, vid staketet. Förhoppningsvis är det ingen som gnäller, fast det där vet man aldrig. Då får vi hitta någon annan lösning till veden är torr nog att läggas in i friggan.


veden

 


På fredag får vi nya grannar på huset snett bakom oss. Han som flyttar gav oss utemöbler som han inte har något behov av i nya boendet. Ett bord med fyra stolar fick vi ärva så det blir projekt tvätta av och olja in. Kommer nog bli jättefint att ha på baksidan. Foton på det kommer sen när det är färdigt. Har vigt torsdag och fredag till det.

Ovido - Quiz & Flashcards