Alla inlägg under juni 2011

Av jenny - 19 juni 2011 15:52

Melker har en tendens att ligga och gosa sig på diverse (i våra ögon) olämpliga ställen. Som exempel komposten, nyutlagd kogödsel, nylagd gräsmatta, en härlig jordhög osv. Det här gör att både det ena och det andra trasslar in sig i hans långa päls.

Förra året hittade vi en död snigel som låg i pälsen på magen på Melker som i en kokong. Det var bara till att ta fram saxen och klippa. Och sniglar tycks ha en tendens att hänga på i Melkers vardag.


snigel, snigel på melker där..

       


Av jenny - 10 juni 2011 09:58

Har varit på jakt efter en huvudgavel till sovrummet. Har farit runt och letat och letat och visst har jag hittat fina, men vilka priser! Så till slut kom vi fram till att Per skulle bygga en så vi skulle få den som vi vill ha den. Men igår var jag inne på blocket en snabbis och hittade en huvudgavel precis den storleken jag vill ha till ett superpris dessutom, så ringde snabbt som tusan och var till min stora lycka först ut. På kvällen hämtade vi den. Vart lite besviken faktiskt, ser ut som att den skulle kunna komma från Ikea, men den funkar helt klart. Ska kanske hitta ett nytt tyg bara, men den dagen den sorgen.. Sen ska vi sätta ben på sängarna så de kommer upp från golvet, montera ihop sängborden och sätta upp gardinerna. Sen så är det helt klart!


 

Av jenny - 9 juni 2011 08:58

Gick runt hemma och beskådade våra träd och buskar.

Vi har en helt fantastisk hortensia av något slag på baksidan som börjar bli gigantiskt stor och säkert behöver beskäras, men vad fin den är!


hortensian 

  


närbild på några av bollarna

 

Sen hittade jag den här lilla blomman som planterat sig själv mellan plattorna på bakdsidan. En vild gissning, men jag tror att det är en pensée som satt sig där. Lite roligt, för vad jag förstår så lever de bara över sommaren..

 

Freja och Melker gör sitt för att hjälpa till med trädgården, som att gödsla tex.. Melker han har hittat en jättebra toa i planteringen runt min 30 års present, den japanska rönnen.. Kanske därför som den mår så bra, hehe.


freja har hittat nytt sov- och mysställe

 

melker hittade vi inne i husvagnen efter en stunds letande

   

Av jenny - 9 juni 2011 08:49

I måndags var Per och jag iväg till Manne för att lämpa av en sadel men också för att kolla så allt var bra. Och de är så nöjda med honom. Deras son går ner flera gånger varje dag och bara myser med Manne, då känns det bra i hjärtat   . De hade varit iväg en liten runda i skogen och han hade tyckt det var jättekul, och Manne älskar ju att gå i skogen så han har verkligen kommit rätt.


manne och per

 

världens bästa häst

   

Däremot går det lite trögt tycker jag med att hitta ny medryttarhäst. Det är en del som hört av sig men kanske ingen klockren som passar både Eva och mig med avstånd osv. Men håller tummarna här.


Efter att vi varit hos Manne man åkte vi till brorsan och firade ett gäng med födelsedagar på samma dag, rätt praktiskt faktiskt.

Av jenny - 3 juni 2011 11:02

Här kommer lite bilder från igår när vi lämnade Manne.


             

             

Av jenny - 3 juni 2011 10:49

Manne man har fått ett nytt hem. Igår åkte Eva och jag till Norrtälje med Manne. Det är en familj som bor på landet som behövde en sällskapshäst till sitt 19 åriga sto Fiffi. Det här var en chans alldeles för bra för att inte ta för Mannes skull. Vi vet att han är begränsad i och med sin ringkota på båda fram och det här stället och familjen var verkligen helt perfekt för honom.

Fiffi blev jätteglad över att Manne kom och det hände ingenting när vi släppte ihop dem. Manne gick bara in i hagen, käkade lite och traskade sen vidare för att utforska stället med Fiffi efter sig hela tiden.

Familjen var jättetrevlig och deras 8 åriga son rider ut helt själv på Fiffi på deras gigantiska mark runt om. Tanken är att Manne ska gå och njuta i hagen, bli ompysslad och få en ridtur några gånger i veckan ut i skogen. Och det är precis det han behöver.

Han är inte såld utan de har honom på livslångt foder och det kändes verkligen bra där.

Det är samtidigt tomt här och jag kommer sakna honom jättemycket men vetskapen om att han har det så toppen bra där gör det mycket bättre. Per och jag ska åka dit på måndag redan och hälsa på och lämna en sadel. Det är inte alltför långt till Norrtälje och vi var välkomna dit när vi ville   .


Så nu får man se framåt och för att inte vara utan hästar helt så ska Eva och jag försöka hitta två medryttarhästar i samma stall som vi kan rida på.

Av jenny - 1 juni 2011 01:17

Är i Göteborg just nu. Flög ner i morse och har varit på användarträff med jobbet hela dagen. Sen vart det middag på ett ställe som heter Linnea Art som tydligen ska vara 'the best of the best'. Jättegod mat och helt fantastiska toaletter med glaskonst från kosta boda. Där vill man absolut inte tappa något hårt i glashandfatet..Sen vart det en öl på nån irländsk bar (eller nåt åt det hållet iaf) vid hotellet. Nu är det sova dags men jag har liite svårt att sova borta så bloggar istället :) Imorrn bär det hem igen så det har varit en snabbvisit i götet.Natti, natti

Ovido - Quiz & Flashcards