Alla inlägg under november 2010

Av jenny - 26 november 2010 08:51

I eftermiddag ska vi på återbesök med Melker.

Egentligen skulle vi inte åka förrän nästa vecka, men så för någon dag sen blev det sårvätska igen. Den här gången var bulan lite högre upp än som varit förut. Nu har den dragit sig tillbaka, vilket måste vara jättepositivt! Men vi åker ändå för en koll så att allt står rätt till.

Melker har för övrigt piggnat till i sin lilla bur. I morse höll han på och krafsade runt alla filtarna. Tror han ville gräva sig ut från buren.. Kan förstå om han börjar tröttna på att vara i sånt litet utrymme hela dagarna och i 3 veckor till. Får se vad vi hittar på om han börjar greja runt alltför mycket. Då kanske vi måste bygga ut buren en aning.


  

en inte riktigt nöjd Melker..

Av jenny - 26 november 2010 08:48

Är det inte fantastiskt med blommor!?

Efter en skvätt med vatten så får de fart igen.


Lyckades få min fina lila cyklamen hemma att bli lite lycklig.

Tänkte om någon undrade över stackarn i fönstret så ser den ut såhär nu:


  

Av jenny - 24 november 2010 19:06

gröna fingrar.

Nånstans på vägen lyckas jag på något sätt att alltid ta död på våra blommor. Inte orkidéerna, de klarar sig utan vatten någon vecka eller så, hehe.


Men den här cyklamen var så fin i färgen. Hoppas den tar sig!


  

Av jenny - 24 november 2010 09:31

Vår oskyldiga lilla missa har blivit gatans storjägare!


I går morse gick jag upp i sovrummet, trött förstås, och såg nåt raggigt ligga på golvet vid fönstret. Tänkte att det var en rätt sliten leksaksmus och gick ner. Nästa varv uppe var jag tvungen att kolla vad det var för mus..

Jo tjohej! Vaddå leksaksmus!!? Där låg det en stendöd blåmes.. Freja kom upp och kollade inte ens på sitt byte. Hon ville bara ha sin mat (tydligen är inte fågel värdig mat för henne, utan det ska vara light kulorna från Hills). Så hon fick sin kära mat och jag fick ta och kasta den stackars fågeln i en påse och ta fram allt vi hade i 

desinfektionsmedel och skura golvet, vill ju inte få fågelinfluensan.. :)


I morse gick jag faktiskt ett extra varv för att leta fåglar, haha.

Rätt hemskt egentligen, jaga för att de rör sig och sen inte bry sig. Men samtidigt är det katternas natur så får väl acceptera att snuttan vuxit upp och blivit jägare.. Skulle föredragit att hon fortfarande lekte med sina låtsas möss.

Av jenny - 22 november 2010 18:44


 

Tröjan till vänster: Pers ena jobbtröja, strl L 

Tröjan till höger: Pers tröja, strl L


Se så det kan gå när man tvättar och står i! Hahaa, höll på att skratta ihjäl mig när jag såg den. 

Av jenny - 22 november 2010 08:32

Helgerna går alldeles för fort. Man hinner inte med nånting tycker jag.

Hann i alla fall med ett besök hos Manne i lördags. Per har satt in en PAX fläkt i badrummet. Smart sak det där. Den sätter fart så fort den känner att det börjar bli fuktigt där inne. Det behövs. En del städning har det blivit också..

Freja är den stor boven i dramat när det gäller kattsand i hela huset. Hon är ute och blir blöt om fötterna, kommer in och går rakt in i kattlådan, springer ut därifrån med full rulle och upp i trappan. Det sprutar kattsand om henne som man kan bli tokig.

Melker är ju inte direkt oskyldig heller. Fast han sitter ju i sin bur och skvätter runt där. Men när han väl kämpar med att gräva sig ner till kina så kastar han nästan runt sanden, inte bara i sin lilla bur utan en bra bit utanför också. Tror vi städar där 2 gånger per dag ungefär.

Annars verkar han må bra faktiskt. Än så länge försöker han inte ta sig ut eller lever rövare i buren. Hoppas att det håller i sig så länge som de veckor han behöver vara där..

Av jenny - 19 november 2010 12:38

Nu ligger han och sover i sin lite, lite större bur. Men den är ändå såpass liten att det bara får plats kattlåda och sovplats och vattenskålen. Hoppas han har tålamod nog att vara still i den i 4 veckor..


  

nu när jag är här och kollar till honom hela tiden får han en chans att vila från tratten.


   


Kattlådan har vi modifierat litegrann. Köpte en annan med lägre kant, men han fick ju inte plats med rumpan i den knappt.. Så tog den gamla så fick Per såga av ena långsidan på den så han inte behöver lyfta benet så högt för att komma i den. 

Av jenny - 18 november 2010 22:25

Jisses vilken kväll!


Först hämta Melker som inte alls var så glad.. Sen hem och in i buren. Som vanligt var han uppe i varv och hade ögon stora som klot och hade svårt att varva ner. Så vi släckte ner vardagsrummet och satte oss där bara och var nära, då efter nån timme blev det bättre.


Sen då, inte nog med det, så hade vi fått stopp i avloppet. Fram med gummibåten i badrummet.. Nädå, riktigt så illa var det inte. Men ett ordentligt stopp som gjorde golvet blött och att vi fick hålla oss nån timme extra.. Så snabbt iväg till Jula som fortfarande var öppet till 20 för att köpa diverse avloppsprylar. Det som till slut hjälpte var 2 liter propplösning och ändå är det inte riktigt hundra i handfatet på dasset nere.


Efter det så tyckte vi att Melkers hundbur var för liten. Han mer eller mindre låg både i vattenskålen och kattlådan samtidigt. Så vi byggde en ny egen istället. Nu så har han lite problem att kissa, svårt att böja benet. Så det är kiss på hela filten. Dags att byta. Tror också att lådan är för liten för honom. Hittade en låda som de tar med på utställningar (för kanten var så låg) och han får knappt plats med rumpan i.. Så det är inte konstigt att det är svårt att sätta sig då. Enkelt löst, imorrn ska vi helt enkelt klippa ner den han hade innan så kanten blir låg där men större för rumpan.


Nu är vi trötter allihopa utom Freja som precis vaknade till och gick ut..

Ovido - Quiz & Flashcards