Alla inlägg under november 2010

Av jenny - 18 november 2010 11:40

Klockan 14 får vi hämta hem Melker!


  

är det såhär busen kommer se ut i sin lilla bur sen??

Av jenny - 18 november 2010 08:37

Sådärja, nu har vi gjort ett bo till Melker.

Det vart en hundbur som vi köpte hem från blocket igår. Vi testar det här och hoppas på att det fungerar. Gör det inte det, att att han tycker det är fööör litet så får vi bygga en lite, lite större bur.


Vad tycks??

      


I hela 3 veckor ska han bo såhär trångt. Men det är för hans skull. Nu måste knät ha möjlighet att läka innan han rör sig för mycket. Så han har inget val. Vi kommer nog ha en liten putt misse pisse hemma, men då får han vara det..

Av jenny - 17 november 2010 17:35

Kirurgen ringde här på eftermiddagen. Operationen har gått bra och den här gången har de precis som sist dragit åt all vävnad, men än mer så att knäet ska vara mer stabilt.

De har inte gjort den där fixeringen. Han trodde inte att Melker skulle acceptera den särskilt bra plus att det är större risk för infektioner och det vill vi verkligen inte ha.

Vad som händer nu är att han förmodligen får komma hem imorrn. Kirurgen Marcel berättade att Melker inte ville vara kvar längre och att han var lite små arg.. Det låter som vår misse det   


Så, Marcel tyckte att vi ska minska buren så att Melker bara ska kunna gå på dass och en yta att sova på. Vi satt och funderade på det där och Per tänkte bygga nån variant. Då kom vi på att en hundbur för bil kanske är lagom stor. Så vi har hittat en på blocket och ska åka och kolla på den ikväll.


Av jenny - 16 november 2010 22:37

Sitter här och saknar halta missen. Kikar på foton och skrattar åt vad han har pysslat med. Borde göra varsin foto bok på Melker och Freja.


  

melker som liten



  

första hundmötet (med en papillon. melker var nog större än henne redan då..)



  

fin misse



Tänk vad söta kattungar är!! Nu är han ju trots allt hela 6 år.




Av jenny - 16 november 2010 19:42

Japp. Ytterligare en operation för Melker.

Den här gången ska de sätta knäet på plats och därefter fixera benet med skruvar och vad jag förstod en liten ställning. Allt för att han inte ska kunna rucka på benet. Det blir tillfälligt stelopererat kan man väl enkelt skriva. Han ska ha det i ca 3-4 veckor för att det ska kunna läka någorlunda ok innan det tas bart.

Enligt kirurgen så har Melker rört sig för mycket. Det är därför knäet hoppat ur igen. Kan inte för förstå när han skulle kunnat hoppat till. Men förstås, vi jobbar ju på dagarna och kan inte kontrollera honom 24 timmar om dygnet. Även fast han är i sin bur så kan han säkert sprattla till där.

Tillbaka på ruta ett igen alltså. Efter den här operationen har vi förbrukat alla försäkringspengar (50000) så man får verkligen hoppas på att inget mer inträffar..

Trots att Melker är högt försäkrad så har vi lagt ut mycket pengar ändå.

Så om någon läser det här och har sitt djur oförsäkrat, ring och fixa det med en gång!


I alla fall så blir han opererad i morgon av samma kirurg som sist. Han blir kvar till torsdag eventuellt fredag.

Och han var tydligen på rätt dåligt humör nu. Förstår verkligen att han börjar tröttna på hela den här soppan.

Men vi ser framåt och till våren kommer han vara återställd och kan njuta av det bästa att bo i hus! Busmissen!

Av jenny - 16 november 2010 14:23

Inget samtal ännu om vad som händer. Blir galen på att hela tiden behöva vänta å vänta å vänta..


Har legat hela dan i migrän dessutom. Det kom som ett brev på posten med hela Melker historien. Tur det finns piller mot det, börjar kvickna till nu..

Av jenny - 15 november 2010 19:34

Melker till veterinären med sin sårvätskebula. Han tas in för en grundlig undersökning. Vet. ringer och berättar att den är ur led igen. Melker är kvar över natten. Imorrn bitti ska kirurgen åter titta på honom. I morrn fm ska de ringa till mig och berätta nästa steg.


Vi har gjort enligt konstens alla regler för Melker så att hans knä ska läka bra. Byggt en bur, gett honom all medicin, låtit han gå ut ca 2 ggr per dag i vardagsrummet med någon av oss som en skugga efter så inget ska hända, vi har sovit bredvid honom ifall han skulle få för sig nåt i buren på natten. Melker har varit så himlans duktig och verkligen accepterat att vara i buren.

Vad mer kan vi göra?? Någon som har ett vettigt svar?


Det känns som att man inte har orken att fortsätta, men det gör man ju såklart. För Melkers skull!!

Av jenny - 15 november 2010 08:50

Var iväg och köpte färg på Bauhaus i lördags till trappan och hallen uppe.

Igår målade jag klart i hallen på ovanvåningen och vart faktiskt väldigt nöjd med det hela!


  

väggen mot toa före


  

väggen mot toa efter


  

mot klädkammaren före, två färgat..


  

efter.


Det är som att vi fått en ny större hall nu! Och så ser man faktiskt också, den var väldans mörk förut.

Nu är det väggarna nerför trappan som ska få sig en omgång.

Ovido - Quiz & Flashcards