Alla inlägg under november 2010

Av jenny - 11 november 2010 18:05

Var lite busig idag och åkte tidigare från jobbet. Det är bra när man har telefon som ett arbetsredskap. Passade nämligen på att åka ut till stallet och Manne för att rida när det var ljust.


Blev väl mött av Manne och Pralin, de hoppades väl på att om möjligt få en tuss hö var..

Rotade och letade i en evighet ungefär efter Mannes broddprylar. Tror tyvärr att efter att vi flyttade honom så ligger de kvar hemma hos Eva, eller så är jag totalt kass på att leta (inte omöjligt..). Så vågade helt enkelt inte rida ifall han skulle halka till. Istället tog vi en halvtimmes lång prommis så han fick komma ut en stund och se annat än bara hagen. Han var himlans glad där han gick i snön, öronen framåt och koll på omgivningen.

Sen ut i hagen igen till Pralin som var överförtjust att han äntligen kom tillbaka!


  

Av jenny - 10 november 2010 20:53

Måste ju självklart prova hur bilderna blir med nya kameran. Och vi blev glatt överraskade! Egentligen ska man väl inte skriva såhär.. men det var kanske bra att den gamla gick sönder så vi fick en ny.. fick och fick, köpte en ny..


Så här kommer några smakprov. Måste skriva att det är kolsvart ute och mysbelysning inne.


  

första bilden med nya kameran


  


  


  

melker i sin bur


Enda nackdelen är tydligen att alla små kattsandskorn syns, och säkert dammråttor om man lyckas fånga dem på bild.. Inget att klaga över alltså :)

Av jenny - 10 november 2010 19:11

Jag slog på stort idag och shoppade en ny kamera! Ingen superflaschig variant utan en enkel kamera som (enligt säljaren) tar bra bilder. Vart en Sony Cyber Shot, svart, jättefin.

Är såå nöjd! Än så länge iaf, vi har ju inte tagit några bilder än..

Egentligen hade jag siktet inställt på en Samsung (samma märke som vi hade innan) eller en Olympus och som vanligt när jag är ute och ska köpa blir det något helt annat märke.. Någon annan som lider av samma symptom??

Av jenny - 9 november 2010 14:17

Snacka om snö! Trodde faktiskt att vi skulle slippa det idag, men nu är den här! Får se om jag hittar bilen sen i mörkret när jag ska hem.

Undrar just hur länge snön ligger kvar...?


Fick uppdatering om att vildkatten Freja varit ute när Per åt lunch hemma. Hon kom in sen med ett snötäcke på ryggen. Lillfjantan är för söt   

Av jenny - 9 november 2010 09:19

Efter ännu en vända hos veterinären så verkar det gå åt rätt håll. Melker blev av med sitt smärtplåster och får fortsätta äta metacam tillsvidare. Han fick ett annat penicillin som ska passa de bakterierna bättre som han hade i förra operationssåret. Ganska skönt faktiskt, för nu behöver vi bara ge det en gång per dag.

Han hade fått en liten vätskeansamling igen som tidigare. Den här var dock så mjuk att hon trodde kroppen ska kunna forsla bort det själv. Blir det större och hårdare måste vi kontakta bagarmossen.

Melker accepterar veterinär Ann-Marie så bra. Han gick runt på golvet i rummet igår och började helt plötsligt att darra på svansen! Det är bara vid speciella tillfällen som de där darrningarna sätter fart (som när det ska serveras favorit mat tex). Han var så söt! Tror han charmade vet. litegrann där. Hon är för övrigt en riktig kattmänniska, så tror nog att det är där det ligger att Melker tycker hon är rätt ok.

Vi ska tillbaka om en vecka igen.

Av jenny - 8 november 2010 09:01

Burr! Snacka om att det är kallt idag. Toppenfint väder, sådär klart och inte ett moln på himlen, men jisses vad kallt.

Det hindrade inte Freja att gå ut i morse. Det märks att hon tycker det är lite kyligt men det är tydligt att fåglarna riktigt lockar på henne där de sitter och äter ur fågelmatarna. Så fort hon har kommit in, kollat så maten faktiskt finns kvar, vill hon ut igen. Kattrackarn!!


Melker han får fint vara kvar i värmen inomhus. Ikväll ska vi på återbesök hos veterinären så uppdatering kommer.

Av jenny - 7 november 2010 17:39

Hittade det här fotot i gamla kameran. Det är från lägenheten.

Himlans gulligt!


  

Av jenny - 7 november 2010 16:58

Har inte orkat skriva något i bloggen under helgen..


Men i fredags så hade vi storbesök från Malmö. Tur att det var halvdag på jobbet och att världens bästa mamma var kattvakt på dagen, annars hade vi nog inte hunnit med maten.. Inget avancerat, men allt tar tid ändå.

Både Per och jag var rätt trötta och hängde nog över bordet, haha. Trevligt var det iaf!


Igår en dag hemma på tomten. Täckte över utemöblerna med en press, bättre än inget. Vi har tyvärr inte plats för borden och stolarna inne förrän vi rensat. Blir väl nån gång nästa år. Per åkte iväg med svärfar och hämtade mer ved på landet, ett helt släp blev det att försöka pracka in i friggan. Som redan är full av ved. Här ska minnsan eldas i vinter!


Idag åkte jag till stallet tillsammans med Eva. Äntligen lyckades vi få till nåt!! Om inte Evas rygg fått sig en törn hade vi nog skuttat iväg på några av stallets araber en sväng. Istället tog vi oss en mystur i skogen. Eva på Manne och jag drog runt med Pralin. Tog in manne för lina i paddocken efter turen för att se hur hans ben ser ut på böjt spår. Kan inte påstå att det är hälta, men något är det. Han går inte helt hundra. Samtidigt vet vi ju att han har ringkota och går ändå att rida lugnt på. Får väl helt enkelt acceptera de facto att han inte är ren på böjt spår. Han är pigg och väldigt glad och funkar fint i skogen och det ska man absolut inte klaga över.

Sen hem och Per hade satt upp nya gardinstången med gardiner i köket. Fotade och den bilden blev så hemsk att jag inte kan lägga ut den här..

Däremot så satte Per även upp stången i ena rummet uppe också. Jag var snabbt där och fixade till lite tingeltangel som lyser nu när det är mörkt ute:


  



Ovido - Quiz & Flashcards