Alla inlägg under maj 2012

Av jenny - 10 maj 2012 08:08

Igår var vi på bvc igen för att kolla vikt och längd. Och det går framåt!

Hela 4810 gram har hon käkat upp sig till. Sen har hon blivit lång också, 59.5 cm, vilket är lite längre än genomsnittet. Tycker iofs att det är lite maniskt tittande på de där tillväxtkurvorna..


Dagen till ära när hon blivit så stor så accepterade hon babysittern för första gången. De andra gångerna jag testat att sätta henne där har hon bara gapat och gnällt. Men skam den som ger sig. hehe. Igår satt hon så snällt där och sprattlade med benen som elvispar.


babysittern med skönt gung

 


Vi åkte och hälsade på min mamma en sväng också och kikade i affärer. Hittade en alldeles underbar sparkdräkt till Lova som hon ska få ha snart. Man får passa på ock klä henne i prinsesskläder nu medan man kan    Om några år kommer det nog vara stora protester om vad hon ska ha på sig...


På kvällen var det dags för födelsedagspartaj igen! Pers syster fyllde år så vi åkte dit och mumsade på hemgjord jordgubbstårta och annat gottis. Det här med att tänka på figuren till sommaren kan jag nog redan nu glömma..

Lova var som vanligt kvällens medelpunkt och vandrade mellan Lotta (pers syster) och Elin (pers systers barn) och Per och jag fick vila våra armar några timmar.

Efter den här händelserika dan så sov Lova hur bra som helst och många timmar i natt ( iaf med en bäbismått räknat).


Av jenny - 5 maj 2012 17:36

Igår så var det födelsedag här hos oss. Per fyllde jämnt! Vet inte om han vill att jag ska skriva hur gammal, så gör en kompromiss.. Han blev inte 30 och inte 50. Så nåt där emellan..   


Gjorde en liten luring till honom innan så han inte skulle ha en aning om vad han skulle få för present. Lyckades nog rätt bra för han trodde han skulle få en upplevelse. Men näe då. Vi åkte iväg och i bilen fick han 3 rim som skulle vara som ledtrådar till presenten och sista fick han innan vi kom fram till affären och då förstod han. En cykel! Så vi gick in på Länna sport och där fick Per helt enkelt välja ut den han ville ha. En jättefin vart det!


pers nya skönhet

 


Sen på kvällen åkte vi in till söder hela familjen plus min mamma och så åt vi indiskt. Där fick han en toppen fin present av Lotta med familj. En Bosch Tassimo! Vet ju att det var Pers present, men kunde inte hålla mig i morse och satte fart på maskinen. Smaskens! Nu kommer vi dricka kaffe så det sprutar ut ur öronen..


familjemat

 


och matning av lilltjejen också mitt i allt

 

Av jenny - 3 maj 2012 22:32

Igår var det sommarvärme ute. Då passade jag på att ta med vagnen och ta en långprommis. Traskade runt lite här och där och vart rätt svettig efteråt. Så härligt! Både att faktiskt få göra nåt fysiskt och att det var så varmt.

Idag har iaf solen lyst men inte lika varmt. Passade på att njuta lite på altan. Gick iväg till ica också en sväng och shoppade några påsar med blomfrön som jag slösådde sen här hemma på lite ställen. Kan ju alltid hoppas på att det dyker upp någon blomma fast jag inte gjort som man ska vid sådden.. Kastade ut fröna, krattade litegrann och sen på med vatten.


Sen fick jag permis hemifrån några timmar nu ikväll. Åkte till centrum och köpte en tröja som jag kan ha imorrn när vi ska käka middag ute och fira Per! Pifflade lite med hans presenter också när jag ändå var ute och flängde. Vad det är kan jag ju inte avslöja riktigt än..

Av jenny - 1 maj 2012 21:14

               


 


man är inte stor när mjukiskatten ligger bredvid och tar upp nästan lika mycket plats som en själv..

   

Av jenny - 1 maj 2012 20:59

Oj, oj vad tiden flyger iväg..


Vi har haft lite besök.

Det är Pers kompis Henrik från Östergötland som kom hit i helgen tillsammans med sin ena son. De sov över här och jag kan nu också presentera att Henrik kommer bli en av Lovas faddrar! Fast dopet kommer inte vara än på ett tag.


Sen har vi äntligen varit iväg och hälsat på Manne man! Vi lyckades pricka in Eva också så det vart lite fika samtidigt i stallet. Manne däremot var inte riktigt nöjd med att bli borstad och ren dagen till ära. Men till slut så fick han hälsa på Lova (som vanligt sov hon sig igenom besöket..). Det kommer nog bli mer fart på besöken när Lova växt till sig en aning..


manne och lova

 


Vi har firat valborg också. Det gjorde vi hemma hos Pers syster med familj. Jättetrevligt och vi åt som att vi inte sett mat på ett halvår eller så. Jag är iofs hungrig konstant, men maten var god! Sen vart det en promenad till brasan där vi köpte lotter och fika och firade in våren med en massa fyrverkerier. Märkte också att vi kommer behöva köpa hörselkåpor till Lova så hon inte får dålig hörsel vid andra evenemang. Nu höll Lotta och jag för hennes öron, så det var ingen fara på taket. Man lär sig så länge man lever. Fast hon sussade så sött ändå när det smällde runt om. Börjar se ett mönster på det här med sovandet.. alltid när det händer nåt..


valborg

 


Lite fix hemma har det hunnits med också. Fast den biten står Per för numer. Idag har han börjat snickra på trappan till altanen. Den kommer bli toppenfin!


familjen samlad. Freja, Lova och Melker i bakgrunden

 

Ovido - Quiz & Flashcards