Alla inlägg under oktober 2010

Av jenny - 21 oktober 2010 09:01

Nja, inte igår i alla fall..

Skulle åka och handla efter jobbet men insåg ganska så snabbt att både visa kortet och körkortet låg fint förvarat i stallkläderna. Så hem, bytte bil med Per och åkte igen. Tills jag kom på att visa kortet och körkortet fortfarande låg kvar i stallkläderna hemma.. Hem en gång till och nu fick jag faktiskt med mig korten. Jihoo! Så tänkte åka och handla på stora coop. Men när jag kör av motorvägen är det kö till coop. Insåg snabbt att det såklart var invigningen av nya köpcentret. Så åkte helt enkelt bara av motorvägen och upp igen. Och så blev det matshopping på lokala ican istället.

En liten tur som i vanliga fall max gör att jag är hemma en timme efter jag slutat jobbet dubblades ganska rejält. Jaja, varför stressa..

Av jenny - 20 oktober 2010 08:44

Åkte till stallet i regnet igår. Var en aning omotiverad, men tog mig i kragen och satte på mig regnkläderna.

Alla hästarna var ute så fixade till Mannes och Pralins boxar och hämtade in dem. Det är så svart ute på landet nu att jag var lycklig att jag ens såg dem i mörkret. Men de är så snälla som kommer direkt till öppningen och väntar på att jag ska fippla klart med grimmor och grimskaft.

Kan väl säga att Manne var lite lätt fuktig sådär. Vi snackade lite om hur dagen varit. Hjälpte sen till att ta in stona också. Men det vart ingen ridning. Hade faktiskt tänkt att vi skulle leka lite i paddocken, men det var inte lockande att gå ut med honom igen när han stod och hade det så mysigt inne i boxen.


  

Visst är han väl tjusig!!?

Av jenny - 19 oktober 2010 09:23

Satt och pillade med mobilen här och såg fotot på Manne. Ett av mina favoritfoton på honom som jag tagit. Måste ju dela med mig av det.   

Av jenny - 19 oktober 2010 08:42

Melker har ju blivit opererad ganska nyligen för patella luxation. Det här innebär att han ska gå och stödja benet, men inte rusa runt och gasa upp och ner för trappan, som vi i fredags öppnade upp igen. Sen ska han framförallt inte gå ut. Enligt veterinären ska han vara inne minst 14 dagar efter operation, vilket är nu på torsdag. Men det känns lite tidigt så vi ska försöka vänta så länge som möjligt. Om inte för att han är rakad bak och det börjar bli kallt ute..


Men nu börjar han få tillbaka sitt gamla beteende igen som han hade i lägenheten. Att han tar ut sin frustration på Freja. Inte hela tiden men det kommer emellanåt. Att han helt oprovocerat kan gå fram och bita henne. Hon är ju så himla alldeles för snäll och piper bara. Vi önskar att hon skulle lappa till honom ordentligt så han lär sig att det inte funkar så.

Vi försöker stimulera honom men det räcker inte. Han behöver tänka mycket och det märks att han inte trivs med att vara tillfällig innekatt.

Tack och lov att det bara är en kort period kvar!

Av jenny - 18 oktober 2010 19:26

Imorse när jag var på väg till jobbet var det en bil som ganska precis kört av vägen i halkan och hela fronten var intryckt. Ändå var det en skapligt stor kombi och blev så förstörd.

Jag hade hört på radion att det var halt, men inte så som det faktiskt var! Vi var en lång kö som sakta kunde köra förbi och körde säkert max 50 km/t på 80 sträcka hela vägen framåt. Och fastän jag körde sakta kände jag verkligen hur bilen liksom gled på vägen. Usch, tycker sånt är obehagligt.

Så Per hämtade vinterdäcken på dan och körde dem till en däckfirma som jag sen åkte till så satte de på dem, balanserade och klara. Sköönt! Nu ska jag väl ändå åka säkert imorrn bitti..

Av jenny - 17 oktober 2010 17:49

Idag så kom jag äntligen ut till Manne man! Det var en hel vecka sen sist.

Vi var ute i skogen i en halvtimme och hittade nya vägar.

Trots att jag faktiskt har hängt runt några år i det här stallet så är jag fortfarande urusel på att hitta stigar, så får hitta på egna istället.

Manne var en glad häst idag och kände ingenting av att han skulle gå dåligt.


Sen hem och mysa på tomten. Jag har haft en riktig mys helg hemma, trots förkylningen.

Av jenny - 16 oktober 2010 21:13

Idag har vi tagit det lugnt och bara försökt mota bort våra respektive förkylningar..

Men man blir ju tokig av att bara häcka inne hela tiden, speciellt när det är så fint ute.

Så mitt projekt idag har varit att fylla på fågelmaten och bära in ved. Precis lagom!

Passade självklart på att fota lite.


  

Per skruvar ner infravärmen. Känns inte direkt som att vi kommer använda den mer i år.


   

Freja hjälpte såklart till. Hon är vår "alltiallo" när det gäller trädgården. Fast måste nog medge att hon oftast har fokus på fel saker, som fåglar och annat spännande än krattning.   

Lövtäcket utanför huset går över fotknölarna. Tur att det just är utanför vår tomt och inte inne.. 

  

Min 30 års present har bytt färg!

Älskar när träd och annat blir sådär orange/rött på hösten. Så Per gav mig en Japansk Rönn som blir så här fin!


  

Melker har fortfarande utegångsförbud och gör det bästa av saken. Knölar ner sig i min garderob och sover bort dagen.

Av jenny - 15 oktober 2010 13:39

  



Ovido - Quiz & Flashcards