Alla inlägg den 3 januari 2011

Av jenny - 3 januari 2011 18:32

För någon månad sen upptäckte vi att en mus flyttat in hos oss. Kanske inte riktigt vad vi tänkt oss. Nog för att vi är djurvänner, men de kan förstöra så himlans mycket när de gnager och grejar på kablar och annat vi gärna vill ska vara hela.

En dag funkade inte nätet, så antagligen hade den lilla rackaren varit framme där och gnagt sönder ledningen som Per dragit så fint runt i huset. Nu hade vi ju redan trådlös uppkoppling installerat så det var lätt fixat iofs. Men är rädd om den skulle börja gnaga på elledningar och annat som är en aning viktigare..

Så, musen har vunnit alla matcher hittills och gnagt sig runt och varit som besatt när den sprungit på taket på undervåningen. Igår fick vi nog. Då hade vi ett berg med gnagarrester på diskbänken. Vi köpte några fällor och lockade med snaskig choklad i. Små, små fällor av plast som egentligen ser ut som ett litet mushus som inte plågar musen om den fastnar där, utan den dör direkt.

Det gick snabbt! Idag åkte den lilla rackaren fast på kattvinden. Eller lilla.. Enligt Per var den stor som 3 näbbmöss tillsammans. Den har levt gott här alltså. Inte undra på att den röjt runt som den har gjort då.

Nu lär vi nog märka om det är fler som boat in sig i vårt hus.

Ovido - Quiz & Flashcards