Alla inlägg den 24 januari 2011

Av jenny - 24 januari 2011 15:42

Fick uppdatering hemifrån på lunchen.

Per åt hemma och såklart ville Freja ut och lufta nosen.

Då kommer den där grå elaka katten igen och överrumplar Freja och det blev bråk. Men hon är modig vår lilla tjej och står upp för sitt revir. Hon blev inte alls rädd eller så, utan bara arg.


Men den där katten är ett bekymmer. Han försöker ta över vår tomt. Nu är jag nästan helt hundra på att han beter sig så för att Freja är en tjej. Hade Melker varit ute hade den grå känt på doften att en hane bor där också och kanske inte försökt göra intrång på samma sätt.

Så, till min plan... Melker får inte gå ut, men han bor ju här. Och kissar hemma i lådan. Därför tänkte jag testa att ta klumpar med kattsands kiss (får ha plasthandskar när jag håller på..) från Melkers låda och lägga ut lite här och där vid staketet på tomten där jag tror den elaka smiter in. Då borde han ju känna doften av han kiss. Får se om det lyckas...

Av jenny - 24 januari 2011 10:00

Tiden bara rusar iväg när man har roligt! Skulle inte tycka det var helt fel om det var tvärtom. 5 dagar helg och 2 dagar jobb, hehe. Nån som vill hjälpa till att genomföra det här?

I lördags hände väl egentligen inte så mycket. Städa upp i röran hemma, haha. Nädå, men det blir så himla mycket kattsand bara på en dag. Busarna hemma drar runt med allt överallt.

I går åkte jag och Eva ut till stallet tillsammans. Vi tänkte oss en promenad i vintervädret. Eva satte på tömkörningsprylarna på Manne och jag lånade en av stallets hästar för promenad. Vad vi glömde var skridskorna.. Det var läskigt halt. Manne gick skapligt stadigt med broddar fram och oskodd bak, men min fina lilla dam jag lånat är helt oskodd. Trodde hon skulle klara sig av att gå på snön bredvid men det var helt omöjligt. Vi vände tillbaka efter bara några meter. Det är bara att inse att vi får vänta ut det hala.

Sen kom hela familjen Eva hem till oss för en fika. Per och Chrille lyckades få till lite playstation spelande också.

När vi tryckt i oss en nobless ask och kaffet uppdrucket tog Per och jag en lång prommis. Jätteskönt!

Ovido - Quiz & Flashcards