Alla inlägg under december 2010

Av jenny - 21 december 2010 21:11

Nu är det inte många dagar kvar innan tjocka släkten kommer och firar jul! Vi delar upp våra jular litegrann. Vartannat år firar vi med Pers familj, vilka kommer hit nu på julafton och det andra året med min familj. Det är första året vi firar jul i huset så det ska bli väldans trevligt. På annandagen kommer min familj hit, tydligen nåt nytt påfund som ena brorsan kommit på. Så det blir till att ha julstök två gånger med en dags vila   

Så därför har jag ikväll börjat baka lite smått. Inget avancerat, kommer baka bröd och så en supergod saffranskaka:

  

Den ser nog inte så mycket ut för världen just nu, men med lite florsocker på sen blir det som att äta en saftig lussebulle med en extra sockertouch.


Lisa och jag vart bjudna på lunch hemma hos mamma idag. Lämpade av julklappar till alla brorsbarnen som mamma får dela vidare sen. Fick med mig en påse tillbaka och ett gäng gamla varma sockor som jag haft förut. Nu ska jag inte frysa om fossingarna mer..

Av jenny - 20 december 2010 09:13

Igår skulle vi vara duktiga och handla den mesta maten och annat som hör till inför julen.

Hoppade in i firmabilen och började åka. Vi tyckte att den gick rätt dåligt. Nog för att det snöade och var riktigt halt, men den slirade hela tiden. Vi kom i alla fall fram till vårt shoppingställe kliver ur och Per ser på en gång vart felet är..

Ena bakdäcket är helt förstört. Förmodligen har bromsen legat på just på det däcket, har väl frusit eller nåt, och därför slirade bilen så mycket.

Hur som helst, vi var ju ändå där så handlade maten och kastade in i bilen medan vi väntade på hjälp. Sen några turer fram och tillbaka för att hitta rätt däck till bilen, försöka lossa bultar som satt som berg. Allt medan det snöade som värst och var kallt.

Måste väl medge att jag inte direkt kunde bidra med någon särskild hjälp, inte mer än att köpa varmkorvar och en kopp choklad..

Fyra timmar senare var vi hemma igen och åt en väldigt sen middag, men med maten handlad :)

Av jenny - 18 december 2010 21:53

Ibland undrar man vart dagarna tar vägen. Satt och funderade på vad som hänt idag.

Först iväg till Manne och red en sväng. Fixade till honom i boxen och det är verkligen synbart att han inte uppskattar det. Att bli pillad på före han fått gå ut och luktat friskluft på förmiddagen. Löste det problemet med att muta med lite hö. Vi tog vår vanliga sväng mot sommarhagarna, fast vi kom inte så långt. Vi kom till veterinärens hagar och vände där. De hade plogat grusvägen men ändå var det rätt tjockt och löst på vissa ställen så tyckte att Manne man vart lite trött av det. Några travsträckor fick vi till också så styltorna flög iväg. På väg hem var det verkligen inget roligt väder, det snöade, blåste och var kallt. Hur som helst hade vi det rätt bra ändå.

Åkte direkt och skottade husvagnen. Kände att det kommit föör mycket snö på den gamla stackarn, så fram med spade och stege och ner med allt på backen. Var rätt nöjd sen efter den bedriften. Fotade också den jättesnöiga husvagnen, men tydligen har jag glömt sladden till mobilen på jobbet.

Grejande hemma och så tvingade med Per till Ö&B.


Japp, en lördag i mitt liv   

Av jenny - 17 december 2010 10:34

Igår så var det premiär promenaden för Melker i sin nya sele och koppel. Lyckades få på selen vid ett tillfälle då han var lite avslappnad sådär.

Sen tog vi ut honom. Han ska börja med att gå 50 meter så får vi fortsätta därifrån och se hur han mår av det.

Han gick några steg, la sig, gick några till, la sig och så fortsatte det fram till trappan. Där tittade han längtansfullt uppåt, men det går inte än. Vända gå tillbaka, in i köket, lukta i Frejas matskål men tydligen inget att ha. Han vill ha sin superlight mat han går på numer. Försöka gå under matbordet, men det fick han inte. Svårt att ha koll på honom där. Så fortsatte det. Om det blev 50 meter är svårt att säga men han fick i alla fall massor av stimulans för skallen och benet fick jobba en aning.

Sen la Per honom i soffan men Melker hade svårt att varva ner efter sin prommis. Så han fick lyftas ner i buren igen. Men vi fick inte ta av selen. Han var verkligen jätteirriterad och morrade och hade sig över att vi var på honom och pillade. Så han fick ha på sig selen ett tag till till han landat igen.

När vi väl fått av den somnade han på en gång.

Av jenny - 16 december 2010 16:42

Idag har vi haft konferens med jobbet och sen en toppengod jullunch. Åt så mycket att det räcker till imorrn. *mm*

Sen iväg och handla selar till Melker. Har köpt hem ett gäng som vi får prova med ikväll. Försökte sätta på en av selarna på Freja, men det gick hon inte alls med på. Hon är hal som en ål! Hoppas det går bättre på Melker..

Av jenny - 15 december 2010 22:22

Sådärja, nu har vi kommit hem och landat efter ett besök på bagarmossen för att träffa deras sjukgymnast.

Han tyckte att Melker har alla förutsättningar för att kunna bli helt återställd efter alla sina operationer. Nåt väldigt positivt är att han inte kunde känna någon ledstelhet i benet. Tydligen har man bara kring 3 månader att arbeta bort det, sen stannar stelheten för alltid och det är verkligen jätteskönt att höra att Melker slipper det.

Nu börjar vårt jobb hemma med att rehabilitera.

Först så ska vi börja gå med honom i sele 1 gång per dag, ca 30 meter, i en vecka. Sen ska vi utöka antalet promenader till många per dag. Vi ska ha koll på hur han går de första stegen varje gång vi tar ut honom och ha det lite som en mätsticka hur han utvecklar gången och musklerna. Samtidigt ska vi, om Melker är på rätt humör för det, stretcha och massera båda bakbenen och göra en passiv övning där vi "drar" ut benet så gott det går och tillbaka igen.

Efter det ska vi börja om igen kan man väl säga, att gå längre sträcka någon gång per dag till flera gånger per dag och så fortsätter det någon månad/er framåt.

Han ska bo kvar i buren. Allt för att vi ska ha kontroll på honom, vilket egentligen är ledordet i hela rehab träningen. Vi ska hela tiden utföra alla övningar under kontroll så att inget oväntat händer, som ett hopp upp i en soffa eller något annat.

Eftersom han gått igenom så många operationer nu så är det som att börja om från noll. Vi måste bygga upp honom på nytt. Det får ta sin tid, huvudsaken är att han blir helt återställd.

Om en sisådär 2-3 månader kommer vi att börja träna att gå i trappan. Så när Melker väl får gå fritt hemma igen kommer han även få gå i trappan själv.

Ute kommer han nog få vara i april/maj någon gång, i koppel i början och sen när vi ser honom får han börja gå fritt.

Nu har vi en trött misse här. Han har fått lite tonfisk för att han varit så duktig, Freja fick också förstås.


Natti, natti

Av jenny - 15 december 2010 13:46

Skickade iväg ett "gnäll" mail till min vän C igår. Fick tillbaka ett svar idag att det var fel C jag skickat till. Oj, vad jag skrattade! Nu gjorde det här ju absolut ingenting, bara fler att gnälla inför. Men tänk vad fel det kan bli om man verkligen skickar fel till fel person   .

Av jenny - 15 december 2010 09:08

Idag har det gått 4 veckor sen Melker opererades. Kirurgen sa att han skulle sitta 3, helst 4 veckor i liten bur så det innebär att vi kan bygga upp den lite större buren ikväll.

Men innan dess så ska vi till veterinären igen och träffa en sjukgymnast. Får se vad han har för övningar till oss och om det över huvudtaget går att göra dem.. Allt hänger på vad herrn tycker om det.

Nu får vi hoppas att rehabiliteringen går som det ska och att Melker kan hålla sig i skinnet och inte dra runt alltför mycket sen när han får mer utrymme att röra sig på.

Ovido - Quiz & Flashcards