Alla inlägg under december 2010

Av jenny - 14 december 2010 13:40

Tog mig en kort lunch promenad. Kände att jag bara behövde komma ut och andas friskluft och få sol i ansiktet. Hur skönt som helst!

Lyckades fota lite också. Det blir så fantastiskt fint när snön lägger sig på träd och natur.


      

Av jenny - 13 december 2010 18:48

Kom ut till stallet när det fortfarande var såpass ljust att man kan se handen framför sig. Ser snabbt att alla hästarna redan är inne, vilket är väldigt ovanligt. De brukar få vara ute i hagarna och leka till ganska sent på kvällarna.

Går in i stallet och känner att de är rätt rastlösa.. Ringer en av syrrorna och hon blir helt tyst...trodde samtalet hade brutits.. men näedå, hon var kvar. Tydligen har den andra syrran glömt att släppa ut alla busarna så de har varit inne hela dagen. Jahapp. Det blev till att släppa ut Manne och Pralin först såklart. Manne är ju världens snällaste medan Pralin hade så mycket energi att hon sparkade bakut på vägen till hagen. Tur att hon är så liten   

Sen fick jag hjälp av ena syrrans son som tack och lov var hemma. Men innan han hade kommit ner så lyckades jag kasta ut två av stona i fel hage, haha. Jag har inte en aning om vart de brukar stå, byter hage titt som tätt, och så tog jag fel. Jaja, huvudsaken det är el i staketet och käk i hagen.

Sen tog vi alla andra som var rätt pigga på att få andas friskluft. Struntade i ridningen idag utan gosade istället till det åt Manne och Pralin i deras boxar.

Av jenny - 12 december 2010 15:27

Vår nya tv möbel! 


 

Nu är det bara en snygg matta och kanske (om jag får som jag vill..) en soffa!  

Av jenny - 12 december 2010 15:22

Med att lära känna julbocken (som hon först knuffat undan..) och julgrisen


  


plus att hon är himlans duktig på att hjälpa till med julklappsinslagningen

  

Av jenny - 11 december 2010 16:13

Tycker det är väldigt roligt att fota! Är nog en sån som fotar hellre än bra. Skulle väldans gärna vilja gå någon fotokurs en vacker dag. Men till dess så ser det ut såhär:

  

ån bakom huset


  

ån igen


  

trädgårdstrollet


  

dags att skotta taket...


  

överfullt


  

per i skottartagen


  

freja

Av jenny - 11 december 2010 16:07

Åkte till stallet på fm. Planen var att vi skulle ta en promenad, jag behöver ju också röra på mig litegrann.. Så tänkte slå två flugor i en smäll. Men Manne var så himlans på alerten när jag tog ut honom från hagen att jag ändrade mig.

Så på med grejerna och fram med ridhjälmen och iväg mot stora vägen. Han var jättepigg, frustade och hade sig. På hemvägen fick jag knappt stopp på honom. Han blir väldigt tjusig när han är sådär på! Travar på stället, ruskar på huvudet så manen står åt alla håll, pigga ögon och så visar han upp sin hals där. På håll så ser han nog ut som en riktig hingst med sin stolta hållning. Hade gärna velat fota då, men hade händerna fulla av tyglarna..

Vi tog ett ärevarv runt stallet väl hemma igen så han kunde varva ner nån minut extra. Sen ut i hagen till Pralin.

Av jenny - 9 december 2010 20:31

Idag fick jag vara med på äventyr med Eva. Vi tog lite längre lunch och hälsade på ett gäng med hundvalpar. Så fantastiskt söta och livliga! Vi ska absolut inte ha hund, men ändå så fastnar man ju för ett litet knyte. En liten tjej som var blygare än de andra vildbassarna. Vi hälsade på varann och sen kröp hon upp i mitt knä och sov. Behöver knappast skriva att jag vart helt såld på henne. Ett litet, litet knyte som bara låg och mös i knät.

  


Sen efter jobbet vart det naturligtvis ett besök på ikea. Köpte en ny tv bänk och vägghyllor som vi ska sätta upp. Per har redan varit duktig och monterat ihop bänken. Foto på det hela kommer nog imorrn. 

Av jenny - 8 december 2010 21:59

Ibland får man bara för sig saker helt appropå. Såklart fick jag det i helgen. Jag kom på att vi bara måste sälja vår tv möbel. Den var inte alls fin längre ( tror den är 3 år) och jag har bestämt mig för en annan variant.

Sagt och gjort så fotade jag möbeln och la ut på blocket. Idag var det ett par här och köpte den. Först ångrade jag mig nästan och funderade vad jag egentligen pysslade med, men sen när den väl var utburen så blev det ett helt nytt rum. Så mycket plats! Nu står tv:n lite tillfälligt på en pall till jag hunnit iväg till ikea. Känner jag mig själv kommer jag lyckas hålla mig ända till jag slutat jobbet imorrn   


 

vår numera sålda tv möbel, bara så ni kommer ihåg den.. :) 

Ovido - Quiz & Flashcards