Alla inlägg under december 2010

Av jenny - 8 december 2010 08:54

Idag har det gått 3 veckor sen Melker gjorde sin 3:e operation. Det firade han med att leva runt i buren hela natten, krafsa filtar, jama, gräva sig ner till Kina i kattlådan, kloa mot gallret.. Jag tror han har ett behov av att kloa klorna. Ska kolla vad vi kan hitta för nån liten kloklösar grej till honom. Det löser sig nästa vecka när han får vara i sin stora bur på mattan igen. Då kloar han loss där inne istället.

Han har börjat slicka lite mycket på såret igen. Per har grejat och fixat där så nu börjar det se bättre ut, om inte hade tratten åkt på några dagar.

Så nästa torsdag är det ett besök hos sjukgymnasten som gäller.


  

bild från i somras. Melker kontrollerar mina shoppinginköp från ikea


Av jenny - 7 december 2010 09:47

Ja, det är liksom stilltje litegrann. Allt är som vanligt.

Melker får vara ute varje kväll och ligga i soffan och mysa. Igår bäddade Per in honom under en filt och där låg han säkert två timmar och spann. Hade gjort ett litet kikhål som han stack ut nosen genom. Vi har satt på koppel också på honom, ifall han skulle försöka få för sig nåt. Han testar genom att sakta dra sig framåt i soffan fram till kanten. Men se, den går vi inte på   .

Freja är ute och spanar på fåglarna, eller ja, egentligen allt som rör sig spanar hon på. Rådjur också, spelar tydligen ingen roll hur stora spanen är..hehe.

Per har skottat upp gångar på baksidan som hon struttar runt i. Hon tycker inte om när det är mycket snö så de här gångarna var toppen!


Ikväll är det 15 års fika hos brorsan. Alltså, det är inte han som fyller 15 utan mitt brorsbarn..

Av jenny - 4 december 2010 16:04

Åkte iväg till Manne man på fm och red en sväng.

Han var riktigt pigg, så jag var glad att jag kämpade på med sadeln. Annars hade jag nog så fint glidit av honom ner i snön.

Vi red iväg mot sommarhagarna, bra när det är skapligt uppkört på grusvägen och på hemvägen vart han riktigt piggelin och körde tom galopp några meter helt självmant.

Känns så skönt att han är såpass pigg hela tiden och vill upp i tempo lite mer. Det måste väl ändå innebära att han inte är så väldans öm av sina pålagringar.. Svårt att säga, men han går skapligt rent rakt fram i alla gångarter.


  

fin utsikt på ridturen. kolla in mannes luddiga öron :)



    

vy mot den frusna sjön

Av jenny - 2 december 2010 09:08

Igår kväll fick Melker en liten paus från sin bur. Vi skulle städa den och la honom i soffan. Det var tydligen helt toppen för honom. Han låg och myste och spann hur länge som helst och hade inte en tanke på att vilja gå in i buren. Till slut fick vi muta honom med en mussla som belöning när vi bar ner honom igen.


    

mysmelker

Av jenny - 1 december 2010 18:33

Vissa dagar är bara dagar utan egentligen nåt bra innehåll.

Man går upp i mörkret, kollar på tempen: -16, pallrar sig iväg till jobbet och gör ingenting känns det som. Har en rätt trist diskussion om en sk. utveckling som kanske händer någon gång i framtiden inom vår verksamhet. Tänk att det finns folk som jobbar valda av folket, som lägger sig i en annans arbete utan att egentligen veta om hur det fungerar och bestämmer över huvudet att så här ska vi göra istället. Vilket sätter oss på pottan utan att något egentligen är bestämt vilket innebär att vi måste göra någon slags plan inför något som kanske inte händer.. *suck*


Sen iväg på träning på lunchen, vilket är jätteskönt!

Äta sen lunch, dricka kaffe, sitta av tiden till 17 och åka hem i mörkret.

Middag och vänta ut kvällen.

Tror det kallas vardag under vintern...


Men en ljuspunkt i alla fall!! Bonde söker fru!


Ovido - Quiz & Flashcards