Alla inlägg under januari 2011

Av jenny - 20 januari 2011 16:31

Trodde aldrig att det skulle gå såå snabbt att sälja hatt- och skohyllan.

Blev av med dem igår kväll redan.


Sen har vi hittat vilken tapet vi ska ha i sovrummet. En alldeles för dyr sak men så himlans snygg!! Den kommer sitta som en fondvägg vid huvudkudden och sen ska vi måla resten av rummet i en ytte, pytte lite ljusare färg. Fast samma nyans fortfarande. Det kommer att bli ett riktigt lyx sovrum!!


bilden är på sniskan..blommorna ska såklart vara upprätta..

  



Av jenny - 18 januari 2011 17:59

Svårt att tro, men det ligger en misse och riktigt myser här under.


vem där?

  


Freja? Melker?

  


aha, Melker..

  

Av jenny - 18 januari 2011 10:16

Så. Nu är det äntligen dags för oss att piffa till sovrummet så det blir mys sovrummet. Känslan ska vara lugn och behaglig när man går in där.

Just nu känns det väl inte riktigt så..


Ett steg åt rätt håll var att sälja sängstommen. Egentligen kanske inte planen, men det här med blocket är lite roligt, hehe. Så nu blev det bara så att jag la ut den på blocket igår. Fick två snabba svar. En som ville ha de två små malmbyråerna och en som ville ha sängen. Var jättetydlig till hon som ringde om sängen att det bara just var sängen och inga byråer. Helt ok tyckte hon och skulle hämta igår kväll.

Först kom mannen med byårerna och där var det inga problem. Sen kom sängköparen. Två män som snackade engelska (inget fel i det) varav den ena var man till kvinnan som ringde tidigare. Då stod de som två frågetecken och frågade om byråerna också. Jag förklarade, precis som i telefon med kvinnan, att de var sålda och bara sängen var kvar. Näe, då skulle de inte ha sängen. *grrr* Och då har de ändå tagit sig tiden att komma till oss. Förstår om det var tvärtom, att sängen var såld men inte byråerna och de missförstått. Men inte att sängen var kvar. Så sängen är kvar alltså. Hoppas förstås på att nån annan vill ha den.

Men den är nedmonterad och nu kan vi starta fixeriet i helgen i sovrummet!


sängen som ska säljas

  


den här ska också väck, om någon är intresserad   

  

Av jenny - 15 januari 2011 21:14

Några dagar sent men nu har vi lagt upp alla julsaker på vinden igen. Det är lite pyssel med att få ordning på allt igen.Varken Melker eller Freja har varit särskilt brydda över det. Freja har nog mest sovit bort dagen. Ute var hon tidigt i morse, som vanligt. Sen mest bara levt ett mysigt kattliv.Melker har också sovit många timmar. Numer vill han hela tiden upp på övervåningen och in i vår garderob där han ligger och spinner i flera timmar. Så också idag. Sen ner någon timme för att promenera och sen upp igen. Vi har börjat gå med honom i trappan nu och han är jätteduktig. Några steg i taget hela tiden. Det märks att han blir starkare för varje dag. Fortfarande viss stelhet och går orent ibland, men det går helt klart åt rätt håll.Ikväll har han varit tokbusig och 'mördat' en rosa leksak som luktar illa. Nu är han i buren igen så vi ska få lite lugnt, men är klart missnöjd och vill ut.tjingeling

Av jenny - 14 januari 2011 10:53

Faktiskt bra mycket roligare än vad jag förväntat mig..  

Den är iofs till för arbetet, men funkar ju bra hemma med   

Kom gärna med förslag på bra appar.


min "padda"

  

Av jenny - 13 januari 2011 10:01

För några dagar sen skickade jag iväg mina orkidé foton på förstoring.

Igår fick jag dem, satte in i ramarna och Per satte upp dem på väggen i köket.

Vart väldigt nöjd!


  

Av jenny - 12 januari 2011 08:45

Igår morse hade Melker röjt undan vattenskålen så det låg vatten på vardagsrumsgolvet och på mattan under hans bur. Det var bara att ta fram handdukar och torka upp och under mattan så den också kunde torka någorlunda.

Igår när Per kom hem från jobbet var det som att Melker haft ff party i buren..

Matskålen var upp å ner, vattenskålen helt uttömd på filtarna, kattsand i vattnet på filtarna, ett berg som han byggt upp i kattlådan och sen har han rafsat med filtarna. Mitt i allt hade Melker suttit som en pigg liten kattunge och ville bara ut.


efter "partyt"

 


såhär brukar det vanligen se ut..

   



Sen i morse vaknade vi med en skräll. Freja brukar gå ut vid 5-6 tiden på morgonen och traska ut genom kattluckan. Så också idag.

Helt plötsligt vid 6.30 hörde vi kattfräs och jam/pip. Förstod direkt att Freja var i bråk. Per sprang ner och öppnade dörren till vardagsrummet och jag drog upp persiennerna uppe i sovrummet och såg den stora grå katten som varit och muckat med Freja för någon vecka sen. Freja hade tagit sig in genom luckan och kom in på det viset utan problem. Den gråa katten försvann ut från baksidan och gick lugnt vidare, den elakingen.

Freja var såklart uppe i varv men verkar inte ha tagit någon skada, för ut ville hon igen. Melker däremot var lite stirrig, tog ut han för en kort morgonpromenad men det vart inte många steg. Han låg mest som en groda och huvudet gick åt alla håll. Så efter nån halvtimme fick han gå in i trygga buren igen. 

Av jenny - 11 januari 2011 13:50

Nu är det nytt år och nya tag   

Vardagsmaten är nog det absolut tråkigaste man kan laga. Man är alltid superhungrig, vet aldrig vad man ska laga för nåt och till slut blir det bara det gamla vanliga som man har tröttnat på sen ett halvår eller så. I alla fall när jag lagar maten, haha. Per är mycket bättre på det där med att göra nya rätter.

Så, tänkte slå två flugor i en smäll. Både äta nyttigt och nya maträtter. Vad sägs om det?! På lunchen inhandlade jag helt enkelt en nyttig bok.


  


Har ju inte hunnit laga nåt av recepten än, men kikade runt mellan några olika böcker och fastnade för den här. Det såg ut att vara goda recept som är enkla att göra. Passar mig perfekt! Sen att det dessutom är nyttig mat gör inte saken sämre..

Ovido - Quiz & Flashcards