Alla inlägg under januari 2011

Av jenny - 10 januari 2011 13:51

På onsdag är det 8 veckor sen Melker blev opererad för 3:e gången. Först fick han ligga i buren i 4 veckor och nu har han varit ute och promenerat i huset, med koppel, i 4 veckor.

Det har gått både framåt och bakåt. Han har varit jätteglad över att få gå ut och gått, samtidigt som han är irriterad rätt ofta. Det tror jag beror på att han egentligen vill gå runt ifred och göra vad han vill och gå vart han vill. Men det får han ju inte.

Under några dagar gick han aningens sämre och fick då ta det lugnare med prommisarna.

Nu går han fint igen. Lite stel de första stegen och sen på slutet om han gått lite mer. Vi har börjat se muskler på bakbenet också. Det är inte i närheten av hur hans högra bakben ser ut, men det är tydligt att det går åt rätt håll.

Melker är pigg som tusan och vill bara ut från buren hela tiden. Och det med all rätt. Så som det ser ut idag så är han nog ute ca 3 timmar per dag och nosar runt i huset. Han går förstås inte hela den tiden. Katter är som de är, så ibland kan han somna på en matta i en timme eller så..

Nu snart ska vi börja öva att gå i trappan. Nåt steg i taget först bara för att sen utöka så smått. Allt för att han ska få tillbaka styrkan i benet. När han kan gå i hela trappan i ett svep bra och starkt utan att det blir galet så kommer han få gå fritt i hela huset. Slippa buren! Vilken lycka det måste vara för honom! Vi längtar!

Av jenny - 10 januari 2011 13:46

På baksidan på tomten har vi nu när det snöat så mycket grävt fram gångar så man kan ta sig framåt och sen då för Frejas skull. Men nu tyckte vi att det var lite väl mycket snö. Dessutom så ligger det mycket mot snickarboa efter att Per skottat taket där några gånger.

Så Pers pappa kom förbi med sin super snöslunga. Efter några timmars jobb så har vi en helt ny baksida! Nu är vi redo för mer snö    Eller *hrm*, nja. Tycker nog att det räcker nu. Det är jättefint med snön när den ligger och ljusar upp tillvaron. Men nu har vi nog fått tillräckligt.

Av jenny - 7 januari 2011 23:35

Skulle upp på kattvinden idag och hämta en resväska som är mammas. Eftersom Per har satt frigolit på insidan av vindsdörren så får man drämma till den riktigt ordentligt för att den ska stängas. Så, jag gjorde såklart det.

Sen efter kanske 30 sekunder, då hade jag redan hunnit ner för trappan, hördes som ett brumbel. Hann snabbt undra vad det var och sen kom ett ännu värre ljud. Då hade jag hunnit in i vardagsrummet där Per var som undrade vad jag pysslade med egentligen, hehe. Snabbt kom vi fram till att all snö från ena sidan av taket hade rasat av. Snacka om lavinfara! Men riktigt bra sätt att få bort snö från taket. Så nu slipper vi skotta taket, på ena sidan iaf.. Ska försöka drämma i ordentligt i kattvindsdörrarna på andra sidan också, får se om det funkar   


    

Av jenny - 6 januari 2011 21:23

Det verkar som att det kan komma hur mycket snö som helst! Först blåste det storm på fm och sen kom snön, i massor. Erkänner att det blir lite mysigt ändå. Lite omboat sådär. Javisst måste man skotta, men efter all julmat och godis som man lyckats trycka i sig så skulle man nog egentligen behöva skotta åt grannen också..


På nyår fick vi hasselbackspotatis och grillad oxfilé. Det var så mums att Per ville äta det igen. Så han gjorde i ordning en toppen middag och grillade ute i snön. Nu är vi rätt dästa båda två, fulla magar och varsitt glas rioja vin.


Av jenny - 5 januari 2011 23:55

Idag har vi varit effektiva och rensat vårt inredningsbara rum. Det har, tills idag, varit ett riktigt bra förvaringsrum för allt skräp man kan tänkas samlas på. Så, efter en riktigt lång sovmorgon så var det dags att åka till tippen med lite gott och blandat. Sen hem, upp på vinden det som sparas och städas lite bättre i "förrådet". Planen är att det så småningom ska bli kombinerad bastu och tvättstuga.


Nu har vi precis tittat klart på Robin Hood med Russel Crowe. Måste säga att den var bra. Snart natti, natti i vinterlandet.

Av jenny - 3 januari 2011 18:32

För någon månad sen upptäckte vi att en mus flyttat in hos oss. Kanske inte riktigt vad vi tänkt oss. Nog för att vi är djurvänner, men de kan förstöra så himlans mycket när de gnager och grejar på kablar och annat vi gärna vill ska vara hela.

En dag funkade inte nätet, så antagligen hade den lilla rackaren varit framme där och gnagt sönder ledningen som Per dragit så fint runt i huset. Nu hade vi ju redan trådlös uppkoppling installerat så det var lätt fixat iofs. Men är rädd om den skulle börja gnaga på elledningar och annat som är en aning viktigare..

Så, musen har vunnit alla matcher hittills och gnagt sig runt och varit som besatt när den sprungit på taket på undervåningen. Igår fick vi nog. Då hade vi ett berg med gnagarrester på diskbänken. Vi köpte några fällor och lockade med snaskig choklad i. Små, små fällor av plast som egentligen ser ut som ett litet mushus som inte plågar musen om den fastnar där, utan den dör direkt.

Det gick snabbt! Idag åkte den lilla rackaren fast på kattvinden. Eller lilla.. Enligt Per var den stor som 3 näbbmöss tillsammans. Den har levt gott här alltså. Inte undra på att den röjt runt som den har gjort då.

Nu lär vi nog märka om det är fler som boat in sig i vårt hus.

Av jenny - 2 januari 2011 20:21

Jag ska förstora några foton jag tagit på orkidéer hemma.

Jag tycker om orkidéer, säkert för att det är enda blomman som överlever i mina händer.. Alla andra dör hur jag än anstränger mig. Men orkidéerna verkar trivas. Har två vita helt underbara som blommar hela tiden.

De här bilderna ska jag nog förstora och rama in och sen sätta på väggen i köket, bredvid varandra. Tycker att de har så himlans fina färger. Skriv gärna vad ni tycker om det..


      


inte det här fotot, men det är fint också

  

Av jenny - 2 januari 2011 20:03

Nu under julledigheten har jag startat och faktiskt tom avslutat mitt projekt "måla om lilla toan". Den var vit från början och är fortfarande. Förut sthlms vit, nu antikvit. Egentligen ingen större skillnad. Men har spacklat över alla hål i väggarna så nu känns det i alla fall fräschare än innan. Det var lite pilleri vid alla rören men nu är det gjort.


Per och Freja (hur hon nu får plats i det pyttelilla handfatet..) hjälper till och tar ner belysningen

 


före

   


efter, lite fräschare men nästan likadant som innan..

  



Ovido - Quiz & Flashcards